ALGEMENE VOORWAARDEN

Deze algemene voorwaarden gelden op alle aanbiedingen van en overeenkomsten met de VOF Katsjoe (“Katsjoe”), met maatschappelijke zetel te 2580 Putte, Steenovenstraat 5 en ondernemingsnummer 0729.610.244.

Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden

1.1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing ongeacht strijdige bepalingen vermeld op documenten van de klant. Door het plaatsen van een bestelling erkent de klant de algemene voorwaarden van Katsjoe te aanvaarden. 

Artikel 2. Aanbiedingen & offertes

2.1. Indien de geadresseerde een schrijven richt tot Katsjoe teneinde informatie op te vragen met het oog op het bekomen van een prestatie van Katsjoe zal Katsjoe een vrijblijvende offerte opmaken waarin de prestatie nauwkeurig wordt omschreven alsook de daaraan gekoppelde totaalprijs. 

2.2. Alle offertes zijn geldig voor een termijn van 30 dagen tenzij anders vermeld op de offerte.

2.3. Tenzij anders vermeld zijn alle vermelde prijzen exclusief BTW.

2.4. Indien de geadresseerde per e-mail of mondeling een bestelling/opdracht bevestigd bij Katsjoe spreekt men van een verkoopovereenkomst en is de verbintenis definitief. De geadresseerde is hierdoor gebonden en dient de aan Katsjoe gevraagde prestatie of bestelling te betalen.

Artikel 3. Facturatie en betalingen

3.1.  Voor zakelijke klanten (B2B) geldt het volgende:

Elke op de vervaldag niet betaalde factuur zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling verhoogd worden met 12% intresten per jaar en met een forfaitaire schadeloosstelling gelijk aan 15% van het factuurbedrag, met een minimum van 70 euro.
Ingeval van niet-betaling van de factuur binnen de vooropgestelde betalingstermijn wordt een aanmaningsprocedure opgestart.
Wanneer de aanmaning verstuurd wordt door de gerechtsdeurwaarder zal deze toepassing maken van het tarief burgerlijke en handelszaken KB 30.11.1976..
Dit tarief zal worden gehanteerd voor de eventuele minnelijke fase (o.a niet limitatief: aanmaning – inlichting – dossierrecht - kwijtings- en inningsrecht) én voor de eventuele gerechtelijke fase. Alle hierdoor veroorzaakte kosten vallen ten laste van de schuldenaar.

3.2. Voor particuliere klanten wordt de vordering vermeerderd met verwijlintresten, gelijk aan de interest bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties. De verwijlinterest zal een aanvang nemen vanaf de kalenderdag die volgt op de dag waarop de eerste aanmaning werd verzonden aan de klant. 
Daarnaast zal de klant een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd zijn die gelijk is aan:

  • voor facturen tot 150 euro: 20 euro.

  • voor facturen van 151 tot 500 euro: 30 euro plus tien procent van de schuld.

  • voor facturen hoger dan 500 euro: 65 euro plus 5 procent van de schuld.

De schadevergoeding ligt (met betrekking tot particuliere klanten) nooit hoger dan 2.000 euro.

Artikel 4: Verbreking door de klant

4.1. De klant heeft steeds het recht om de overeenkomst éénzijdig te verbreken zoals voorzien in art. 1794 Oud BW. Bij voortijdige verbreking van een opdracht of bestelling door de klant of om een aan de klant te wijten oorzaak, zullen de tot dan gepresteerde werken en gemaakte kosten aangerekend worden alsook een vergoeding voor de gederfde winst van Katsjoe. Bij huwelijksreportages, podiumkunsten of evenementen die op een specifieke datum moesten worden gefilmd, wordt het te verwachten factuurbedrag volgens de opgemaakte offerte aan 40% aangerekend als de verbreking meer dan drie maanden op voorhand wordt gedaan. Indien de verbreking binnen een termijn van minder dan twee maanden voor de voorziene opnamedatum gebeurt, wordt de volledige som van het te verwachten factuurbedrag aangerekend. Een verbreking dient steeds schriftelijk (via mail) te gebeuren.

4.2. Indien er in de overeenkomst geen specifieke datum werd voorzien voor de prestatie, geldt altijd een forfaitaire verbrekingsvergoeding van 40%.

4.3. Alle klachten betreffende afgeleverde werken moeten op straffe van verval binnen de drie kalenderdagen na de factuurdatum per aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht aan Katsjoe. Na verloop van de termijn van drie kalenderdagen worden de facturen gezien als aanvaard zonder voorbehoud. 

Artikel 5: Aansprakelijkheid

5.1. Het opmaken van foto- en videoreportages is steeds een inspanningsverbintenis. Het blijft een subjectief product en derhalve kan de opdrachtgever nooit als reden van niet-betaling van de factuur inroepen dat het eindproduct niet volledig naar zijn wens is.  

5.2. Tenzij anders overeengekomen is er één feedbackmoment waarbij de klant zijn opmerkingen schriftelijk kan toesturen. Indien mogelijk, past Katsjoe deze naar uw wens aan.

5.3. Het opgenomen beeldmateriaal wordt gemonteerd en bewerkt naar inzicht van Katsjoe, met inachtneming van de eventuele wensen van de opdrachtgever. 

De eventuele verplichtingen ten overstaan van Katsjoe vallen volledig ten laste van de cliënt. 

Artikel 6: Bewaartermijn origineel materiaal

6.1. Behoudens voorafgaande overeenkomst zal Katsjoe gemaakte opnames en montages bewaren gedurende dertig dagen na aflevering van het eindproduct. De gemaakte basisopnames blijven eigendom van Katsjoe. Indien de cliënt gemaakte basisopnames langer wil laten bewaren, dient men dit schriftelijk overeen te komen.

Artikel 7. Auteursrechten en fotomateriaal

7.1. Foto en video gemaakt door Katsjoe kunnen ten allen tijden gepubliceerd worden op website, blog en social media van Katsjoe. Indien u dit niet wenst, gelieve ons hiervan op voorhand op de hoogte te brengen.

7.2. Het beeldmateriaal van Katsjoe is onderhevig aan auteursrechten. Ze blijven eigendom van Katsjoe. Bij volledige betaling van de prijs krijgt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren.

Artikel 8: Maaltijden voor personeel

8.1. Op opdrachten die vijf (5) uur of langer duren moet een warme en/of verse maaltijd voorzien worden voor het personeel van Katsjoe. Als de opdrachtgever geen maaltijd voorziet, begrijpt de opdrachtgever dat de het personeel de opnamelocatie zal verlaten om een maaltijd te kopen en dat het personeel op dat moment niet verantwoordelijk is voor de tijd die daardoor verloren is gegaan. 

Artikel 9: bevoegde rechtbank

9.1. In geval van betwisting is alleen de rechtbank van Hasselt bevoegd. 

 

U kan onze algemene voorwaarden nalezen via deze link naar de website: me-dia.be/algemene-voorwaarden.

www.me-dia.be